NOC S ANDERSENEM

01.04.2015 19:23

   Zúčastnilo se 16 prvňáčků a proběhla opravdu pohádkově.  Nejprve jsme si připomněli v prezentaci osobu pana Andersena a společně jsme si  vyprávěli  pohádku o Ošklivém káčátku. Potom jsme objevili strom „ pohádkovník“, který „musel  být  kouzelný“, protože dokázal v průběhu večera přičarovat některé pohádkové bytosti.

    Tak například když jsme poslouchali pohádku O perníkové chaloupce, přiběhla do knihovny uplakaná Mařenka a prosila děti, aby pomohly zachránit Jeníčka, kterého chytila zlá Ježibaba. K tomu byla potřeba notná dávka odvahy, protože každý sám musel jít až k Ježibabě a sloupnout z chaloupky perníček. Pak se chaloupka rozpadla a Jeníček mohl utéct. Nakonec to zvládli všichni. Jeníček jim přišel do knihovny poděkovat a přinesl ranec perníčků.

    A když si děti vyslechly pohádku o tom, jak Křemílka a Vochomůrku vodník Krapítko zachránill před drakem, objevil se v knihovně opravdový vodník.  Za to, že uhádly jeho jméno, prozradil jim tajemství: „Ve Slavkově je ukrytý poklad!“ Kdo ho chce najít, potřebuje mapu. A tu mohou vydat jen skřítkové.Poznají se po zvuku,protože hrávají rusalkám k tanci. Frndolín hrál na triangl a Drndolín na tamburínu. Byli moc hodní. Ale nebylo vůbec snadné složit mapu ze 17-ti malých dílků. Vše se nakonec podařilo a noční spáči poklad našli. A už se těší na další dobrodružství v knihovně.

 

více fotografií najdete zde:

miknislav.rajce.idnes.cz/Noc_s_Andersenem_2015/